Tuinhout, wist u dat?!

Wist u dat!

– Tuinhout niet zo gezond is als men u doet geloven?
– Tuinhout wordt behandeld met chemische afval producten?
– Tuinhout niet zo fijn is om op te zitten? Laat staan dat uw kinderen er op spelen?

Bron foto: Idema Sport

Het verhaal van de grote boze tuinhout kabouters.

Bron foto: Van Aarle houthandel

Geïmpregneerd hout levert op de korte en lange termijnen problemen op, deze zijn zeer schokkend te noemen. Omdat men met een hogedrukketel chemicaliën in het hout perst, dat er voor moet zorgen dat het hout langer mee gaat. u kent dat wel, de insecten die spontaan aan het hout proberen te knagen en meteen op hun rug liggen vanwege de gifstoffen die in het hout zit verwerkt. zie No cancer Foundation.

Vraag maar eens voor de grap bij de bouwmarkt of ze even een geïmpregneerd stukje tuinhout op maat willen maken voor je. Mogelijk zullen alleen scholieren en/of stage lopende medewerkers je willen helpen. Quote van de praxis website over inleveren tuinhout:

Praxis
7. Houtafval inleveren. Geverfd of geïmpregneerd tuinhout dat wordt afgedankt, kan het beste worden ingeleverd bij het afvalpunt van de gemeente. Het hout wordt dan verbrand in een afvalverbrandingsinstallatie. Zelf verbranden van geschilderd of geïmpregneerd hout in kachels, open haarden en allesbranders is gevaarlijk. Er komen namelijk ongezonde en milieuvervuilende stoffen vrij.

Gemeente werf (willekeurig) Quote:
Hout, geïmpregneerd hout en bielzen: Hout dient als grondstof in de houtvezel- en spaanplaatindustrie.Het is niet toegestaan geïmpregneerd tuinhout en bielzen te hergebruiken. Deze bevatten zware metalen. Dit hout gebruikt men als brandstof in elektriciteitscentrales met rookgasreiniging.

Wat zegt het ministerie van V.R.O.M. hierover?: Klik voor de link

Nu wil ik u niet bang maken, maar denkt u alstublieft na voor u iets koopt.’

Hier spelen kinderen

Overige Links:
het echte nieuws
www.burojeugdzorg.nl 

Reacties zijn gesloten.