Help psychiatrische patiënten sneller aan woning

Direct nieuws overzicht Dhr. xxx Teammanager Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) heeft namens de directie van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam een brief laten uitgaan. We vragen dan aan de Teammanager, zonder nog even inhoudelijk op de brief in te gaan of hij volledig achter de (dodelijke) waarheid staat?
Nu blijkt de naam te zijn veranderd in
Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam heet Jeugdbescherming!
Waarom de naam te veranderen, kleeft daar zoveel bloed mistoestanden?

Gisteren bij de Gemeenteraadsvergadering de begroting kwam dhr Don Bijl Burgemeester van Purmerend onzeker over tijdens de begroting.
Wisselen van voorzitter naar spreker en van spreker weer naar voorzitter is verwarrend voor het publiek en de kijker thuis aan de beeldbuis.

https://www.purmerend.nl/profiel/burgemeester-don-bijl

Voelt de Burgervader dat men van uit de landelijke politiek signalen krijgt dat gezien het dossier opbouw en een (moordaanslag) uitgevoerd door een beest die zijn moeder met 32 messteken om het leven heeft gebracht, voorkomen had kunnen worden als men de signalen die er waren serieus waren genomen en maatregelen waar genomen. Dan had deze moeder nog geleefd die volop in haar leven stond, de nabestaande vol met verdriet zijn achtergelaten zonder enige reactie van de (zenuwachtige) burgervader die meer en meer onzeker gaat overkomen.

Kan het zo zijn dat de landelijke VVD signalen afgeven voordat de beerput in Purmerend open gaat die de burgemeester had kunnen voorkomen als hij zijn maatregelen had genomen en de bewuste ambtenaar,

 

niet zijn hand boven zijn hoofd had gehouden signalen genoeg aanwezig gesprekken genoeg aanwezig zelfs van uit de politie signalen waren van een tikkende tijdbom.
Kan de redactie dit zomaar verklaren ja dat kunnen wij als je bij het OM het dossier hebt ingezien en ook de foto’s waar je hart van omdraait en deskundige verklaren bij de RC dat het een kwestie van tijd was tot het beest tot actie kwam.

Jeugdzorg

Beest slacht zijn moeder af.

Het beest stak met een geslepen tandenborstel een bewaakster neer die nog net op tijd gered kon worden, wegens fouten binnen het gevangeniswezen.
Je vraagt je dan af hoe is dit mogelijk?

img-20160921-wa0001

Maar dan lees je het volgende bericht in de gevestigde media notabelen afkomstig van de VVD landelijke Politiek?
Hoe gaat hier Dhr Don Bijl Partij VVD hier op reageren?

Hierop werden Kamervragen gesteld…

Steekpartij met geslepen tandenborstel in PI Vught ‘geen gevolg van onderbezetting’

VUGHT – De directie en het personeel van PI Vught hebben op een goede manier ingegrepen tijdens en na de aanval op een cipier, eind april. Er was geen sprake van onderbezetting of van het bewust stilhouden van het incident, meldt staatssecretaris Klaas Dijkhoff op basis van onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie.

Een 21-jarige medewerkster van de bajes raakte ernstig gewond nadat een gedetineerde haar met een geslepen tandenborstel te lijf ging. Dat gebeurde op het penitentiair psychiatrisch centrum (ppc), waar gedetineerden met psychiatrische aandoeningen verblijven.

Kamervragen
De SP stelde Kamervragen na het incident omdat er volgens een bron binnen de bajes niet genoeg medewerkers waren om het incident in de kiem te smoren. Dat klopt niet, zegt Dijkhoff.

“Deze specifieke afdeling wordt standaard bezet met drie personeelsleden, die alle drie aanwezig waren. Er was geen sprake van onderbezetting”, licht de staatssecretaris toe.

ZIE OOK: Meeste zelfmoorden in gevangenis Vught, mogelijk door grote psychiatrische afdeling

‘Onvoorspelbaar gedrag’
Dijkhoff zegt de steekpartij te betreuren, maar blijft erbij dat dit soort incidenten nooit helemaal te voorkomen is. “Binnen DJI, en in het bijzonder in PI Vught, wordt gewerkt met moeilijke doelgroepen en ondanks dat volgens de voorschriften wordt gewerkt, kunnen medewerkers te maken krijgen met onvoorspelbaar gedrag van gedetineerden en agressie.

Volgens de staatssecretaris maakte de geslepen tandenborstel deel uit van de reguliere celinventaris van de betreffende gedetineerde. Hoe hij het voorwerp scherp heeft gemaakt, is niet duidelijk.

PPC
Vught heeft het grootste Penitentiair Psychiatrisch Centrum van Nederland. Ook is de PI in Vught een van de grootste gevangenissen in Nederland.

http://www.ad.nl/nieuws/vvd-help-psychiatrische-patienten-sneller-aan-woning~ab6f0c20/

VVD: Help psychiatrische patiënten sneller aan woning

De VVD wil dat mensen met psycho-sociale problemen versneld zelfstandig gaan wonen. Gemeenten moeten de regierol nemen in samenspraak met zorginstellingen en woningcorporaties. Achttienduizend mensen met psychiatrische en sociale problemen blijven nu te lang in psychiatrische instellingen hangen, waardoor het steeds moeilijker wordt individueel te gaan wonen.

Donderdag overhandigt VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes een initiatief-nota aan haar partijgenoot minister van Wonen Stef Blok om dat op te lossen.  ,,Als ze eindelijk een huis hebben zijn ze het niet meer gewend om zelf huur te betalen, de keuken schoon te houden en dat soort dingen”, zegt Berckmoes.

Mensen met psychosociale problemen wonen nu vaak in ,,beschermd wonen” projecten. Gemiddeld zitten ze daar volgens Berckmoes drie tot vijf jaar, terwijl de wet zegt dat dit maximaal een halfjaar moet zijn. Om nu ruimte maken voor de groeiende groep ,,verwarde personen” die snel opvang nodig hebben, moeten mensen die best zelfstandig kunnen wonen, doorstromen.

Zachte landing
,,Een studio met een keuken en een bed is beter dan een doos”, aldus het VVD-Kamerlid dat veronderstelt een Kamermeerderheid te hebben voor haar plan. In het voorstel van Berckmoes verliezen zij dan hun huurbescherming. De verhuurder kan daardoor makkelijker het huurcontract beëindigen, maar moet wel zorgen voor een goede begeleiding naar een huurhuis. ,,Het zal een warme, zachte landing zijn”, zegt Berckmoes in een toelichting.

Als psychiatrisch patiënten makkelijker zelfstandig kunnen (blijven) wonen, scheelt dat aanzienlijk in de kosten. Een bed in de nachtopvang kost 20.000 euro per jaar, beschermd wonen jaarlijks zelfs 75.000 per persoon. De kosten voor een sociale huurwoning: 8530 euro per jaar. Om die reden stimuleert het kabinet al langer dat mensen zoveel mogelijk in een ‘gewoon’ huis gaan wonen.

Onnodig
De praktijk is echter weerbarstig. Onlangs bleek uit onderzoek van het Zorginstituut dat duizenden mensen met psychiatrische problemen onnodig in een behandelziekenhuis zitten of daar te lang verblijven, omdat er onvoldoende sociale huurwoningen zijn.  Berckmoes wil dat gemeenten daarvoor gaan zorgen. ,,Zij moeten hun leidersrol op zich nemen.”

Nieuwsbron AD 3-11-2016

Kijkt u even wat het kost?

 

Het kosten plaatje dat was het probleem dus als het bij mama blijft wonen sparen wij de volgende bedragen uit op de PGB en de AWBZ  kop hem maar in voor CIZ die zo nat gaan als een krant. Bingo nu krijgen wij bedragen te zien die men niet wilde uitgeven aan het beest en moeder een mafkees in haar huis mocht nemen een woord van uit de redactie..

shame on you

De beerput gaat open…

Reacties zijn gesloten.