Opheldering.

Dhr. xxx Teammanager Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) heeft namens de directie van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam een brief laten uitgaan. We vragen dan aan de Teammanager, zonder nog even inhoudelijk op de brief in te gaan of hij volledig achter de (dodelijke) waarheid staat? Nu blijkt de naam te zijn veranderd in Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam heet Jeugdbescherming! Waarom de naam te veranderen, kleeft daar zoveel bloed mistoestanden?

Groep Hop Purmerend doet mee met de verkiezingen in maart 2018.
Het volgende bericht is een stap in de goede richting waar Raadsleden nu eindelijk hun ogen openen en vragen gaan stellen.
Wanneer Groep Hop Purmerend in de raad komt heeft de partij nog veel vragen die de andere gemeente  hebben gesteld..

Raadsfracties willen opheldering over situatie bij Jeugdbescherming

Geplaatst 29 jul 2017 – 09:27
Gewijzigd 29 jul 2017 – 10:25

De raadsfracties van Deventer Sociaal en Deventer Belang willen opheldering van het college van burgemeester en wethouders in Deventer over de situatie bij Jeugdbescherming Overijssel. Over de organisatie bestaat veel onduidelijkheid, toen deze week bleek dat het een tijdelijk certificaat heeft gekregen.

De twee Deventer partijen hopen dat het college opheldering kan geven. De gemeenteraad is niet op de hoogte gebracht van het feit dat Jeugdbescherming een ‘overbruggingscertificaat’ heeft gekregen tot november.

Ook in Zwolle heerst onduidelijkheid over de situatie. Daar wil de voltallige gemeenteraad van wethouder Ed Anker weten wat er precies aan de hand is bij Jeugdbescherming. De Enschedese politiek heeft ook bij het college aan de bel getrokken.

Inzage in rapport niet mogelijk

De gemeente heeft geen inzage gekregen in het rapport over de problemen bij de organisatie. De partijen willen van het college weten op welke gronden de inzage is geweigerd.

Directeur Hennie Kenkhuis van Jeugdbescherming Overijssel zei eerder dat het rapport niet bestemd is voor publicatie. Zelfs het ministerie heeft geen rapport ontvangen.

 

Certificering op het spel

Niemand weet wat er precies aan de hand is bij Jeugdbescherming Overijssel. De instelling is verantwoordelijk voor zo’n tweeduizend kinderen, maar staat onder toezicht. Bij een herkeuring door het Keurmerkinstituut zijn problemen geconstateerd, waardoor certificering op het spel staat.

Gemeenten mogen alleen zaken doen met gecertificeerde instellingen. Voor november moet Jeugdbescherming Overijssel de zaken op orde hebben.

Meer lezen over: Data lek.
Hier gaat een beerput open Rapport wil men geheim houden?
Waarom wil men het rapport geheim houden?
Purmerend had een data lek jeugdzorg en alle partijen in Purmerend zwijgen hier over waarom?
Groep Hop Purmerend heeft contact gehad met raadsleden, die gingen er achter aan waarom ambtenaren zo lang hebben gewacht voor men een melding deed.
Hoort u er nog wat van?
maart 2018 denkt u dan aan Groep Hop Purmerend die wel de kracht heeft om zie hier boven het nieuws naar buiten te brengen wat ons als belastingbetaler veel geld kost en geen hulp oplevert.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.