Paniek slaat toe bij jeugdzorg..

Dhr. xxx Teammanager Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (BJAA) heeft namens de directie van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam een brief laten uitgaan. We vragen dan aan de Teammanager, zonder nog even inhoudelijk op de brief in te gaan of hij volledig achter de (dodelijke) waarheid staat? Nu blijkt de naam te zijn veranderd in Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam heet Jeugdbescherming! Waarom de naam te veranderen, kleeft daar zoveel bloed mistoestanden?

Het volgende bericht

Gemeenten willen om tafel met Jeugdbescherming Overijssel

Hoe kan het zijn dat politieke partijen in Purmerend geen vragen durven te stellen naar signalen dat het niet loopt bij de Jeugdzorg?
Purmerend is een knuffel clubje die niet staan te wachten op partijen die niet mee knikken met de gevestigde orde. Groep Hop Purmerend is bezig om signalen van de bevolking van Purmerend door te laten klinken in de Raad.
Dat lukt wel mede door onze website die de mistoestanden aan het daglicht brengen , maar waar de jeugdzorg niet blij mee is en probeert de website op zwart te zetten om zo het publiek geen inkijk te geven in hun dagelijkse beerput.
Rechtszaken geweest die geld hebben gekost , maar het nieuws blijft overeind en zal ons als Politieke partij laten groeien omdat wij een doelgroep hebben die nergens met hun verhaal naar toe kunnen.

Wat is er mis?

Wat is er mis? Gemeenten willen om tafel met Jeugdbescherming Overijssel

Geplaatst 27 jul 2017 – 16:55
Gewijzigd 29 jul 2017 – 10:14

Wat is er aan de hand bij Jeugdbescherming Overijssel (JbOV)? Dat vragen politici, zorginstellingen en cliënten zich af. De instelling in Overijssel is verantwoordelijk voor zo’n 2000 kinderen die onder toezicht staan. Bij een herkeuring door het Keurmerkinstituut zijn er problemen geconstateerd waardoor de certificering op het spel staat.

Gemeenten mogen alleen zaken doen met gecertificeerde instellingen. Jeugdbescherming Overijssel heeft een overbruggingscertificaat gekregen dat geldig is tot november van dit jaar. Voor die tijd moet de instelling orde op zaken brengen.

Maar wat is er nou aan de hand? 

Dat is het bijzondere van deze situatie, niemand lijkt het te weten. De werkwijze zou niet op orde zijn, maar onduidelijk is wat de 2000 kinderen die onder toezicht van JbOV vallen, daar van merken.

Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg. Toch is het rapport van het Keurmerkinstituut niet aan gemeenten geleverd, aldus woordvoerder Jan Schukkink namens 14 Twentse gemeenten: “De informatie is waarschijnlijk marktgevoelig, wij hebben geen inzage in het rapport. Maar ons is gegarandeerd dat de veiligheid niet in het geding is.”

Ook bij de rechtbank is niet bekend welke problemen er spelen bij Jeugdbescherming Overijssel. Terwijl de kinderrechter geregeld kinderen onder toezicht stelt van gezinsvoogden van JbOV. “Wij kijken alleen of er een certificaat is voor de instelling,” aldus woordvoerder Maarten Schoon van de Rechtbank Overijssel.

Wie controleert? 

Omdat gemeenten verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg, hebben gemeenteraadsleden een controlerende taak. Bij navraag bij enkele raadsleden in Overijssel over dit onderwerp, blijkt niet iedereen op de hoogte van de problemen bij JbOV. Volgens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) kunnen raadsleden hun wethouders opdracht geven om de informatie op te vragen.

In elk geval blijken de wethouders in Overijssel inmiddels toch nieuwsgierig naar de problematiek bij Jeugdbescherming Overijssel, aldus Jan Schukkink: “Er komt een overleg. Waarschijnlijk in augustus. Daarin gaan we in elk geval vragen wat er speelt, maar of we er antwoord op krijgen weet ik niet.”

Rapport is niet openbaar 

Directeur Hennie Kenkhuis van Jeugdbescherming Overijssel wil nog niet ingaan op de problemen die er spelen: “Het rapport is niet bestemd voor publicatie en wij stellen het niet extern beschikbaar.”

Wie kan het rapport dan wel inzien? Dat blijkt maar een beperkte groep. Zelfs het ministerie heeft geen kopie ontvangen, terwijl staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie wel toestemming gaf voor een overbruggingscertificaat voor JbOV.

Een woordvoerder: “Het rapport is iets tussen het Keurmerkinstituut en JbOV. Het ministerie wordt, conform de wet, niet over de inhoud van het besluit van het Keurmerkinstituut geïnformeerd.” Dijkhoff heeft zijn besluit genomen op advies van het Keurmerkinstituut.

De geplande fusie tussen Jeugdbescherming Overijssel en Jeugdbescherming Gelderland is inmiddels afgeketst. Of dit te maken heeft met de problemen bij JbOV, lijkt een logische conclusie.

Hoe gaat het verder?

Wat het overleg van de Overijsselse gemeenten met Jeugdbescherming Overijssel gaat opleveren is niet duidelijk. In elk geval wordt op 7 oktober een controle gestart door het Keurmerkinstituut. Op 7 november moet duidelijk zijn of Jeugdbescherming Overijssel zorg mag blijven leveren.

 

Hoe heeft de William Schrikker Groep Amsterdam ooit zaken kunnen doen, toen er nog geen gecertificeerde papieren aanwezig waren.

Hoeveel kinderen zijn hiermee onrechtmatig uit huis geplaatst of opgesloten?

Politiek Den Haag die niet inleest maar wel toestemming geeft voor een beerput?
Hoe is dit mogelijk dat hier nog steeds geen controle op zit en met de onderste steen boven krijgt ..
Waar zijn nu alle politieke partijen in den Haag?
Natuurlijk lekker vakantie vieren wat een trieste bedoeling..

Maar ook Purmerend geniet lekker van hun vakantie terwijl er een data lek was en wie dan leeft wie dan zorgt.

Reacties zijn gesloten.